BÄST I TEST 2023:
1. Inleed VPS Webbhotell
  • Webbhotell: Ja
  • VPS: Ja
  • Dedicerad server: Ja
  • Molntjänst: Nej
  • CO-location: Ja
  • Supersnabbt webbhotell för wordpress!
  • VPS, dedicerad server och CO-location!
  • Väldigt mycket prestanda för pengarna!
  • Bäst i test 2021!
Till priser »

Vad är ett webbhotell?

Vad är ett webbhotell? Det är ett företag som har en server där du kan hyra plats för just din sajt. Den kommer då ligga tillsammans med andras sajter. Oftast med exakt samma ip-adress. Vad det gör för placeringen hos Google får du helt enkelt prova själv eller fråga Google. Men förmodligen är det inte super bra om du vill bli störst.

Om din nisch på din sajt inte är väldigt egen eller om du ska ha dig för ditt eget namn. Något som gör den nästan unik. Då spelar det mindre roll. Men ska du däremot göra en sajt som säljer klänningar – ja då kommer konkurrensen vara stenhård och förmodligen kommer inte google tror att din sajt är den bästa att visa i söket för just klänningar. Men vem vet – du kanske lyckas bygga ett extremt starkt varumärke som gör att den kommer upp där ändå trots mindre bra hosting.

Jag har gjort en guide med bästa webbhotell just nu

Jag driver själv några hundra sajter och har flera olika webbhotell och VPS:er och det har gjort att jag tycker mig ha ganska bra överblick över utbudet. Det började med att jag gjorde egna listor för min egen skull för att hålla koll på utbudet. Sedan valde jag att köpa domänen Serverhotell och lägga listorna här. Det har gjort att flera har hittat hitt för varje år och det gör att jag kunna lägga mer och mer tid på innehåll. Målet är att skapa guider för hosting – ett av mina största intressen. Jag säger absolut inte att jag är bäst på hosting men efter ha använt olika former av hosting i över 15år så tänker jag att jag åtminstone kan guide några att undvika misstag. Söker du efter ett bra webbhotell så skulle jag bli glad om du vill titta in under bästa webhotellen just nu och se vad jag har arbetat fram där för att hjälpa folk att hitta bra hosting. Titta gärna in alla omdömen och betyg.